ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η πορεία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ -Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες [εικόνες]

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, ενώ στις 11 ξεκίνησε και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αυτή την ώρα και λόγω της πορείας είναι κλειστή η Σταδίου από την Κλαυθμώνος έως τη Βουλή.

«Όχι άλλες περικοπές σκίστε τα μνημόνια που λέγατε εχθές», «παιδεία -υγεία -ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό», «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «ούτε Δ.Ν.Τ ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ» και «πληρώσαμε το χρέος δυο και τρεις φόρες τώρα να πληρώσουν οι καπιταλιστές», είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση – κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Από την πλευρά τους τα περίπου 4.000 μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Φωτογραφίες: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, EUROKINISSI /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact