ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δικηγόρου για απάτη- μαμούθ ύψους 1,1 εκατ. ευρώ

Μεγάλη απάτη, με πλαστή διαθήκη, η αξία της οποίας ξεπερνάει το 1.100.000 ευρώ, που εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στους αρμόδιους αξιωματικούς.

Οι αρμόδιοι εξέτασαν με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή με δόλιο τρόπο, περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πρωταγωνιστής της απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 53χρονος δικηγόρος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 48χρονη συνεργό του, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 42 ετών.

Η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα. Μάλιστα ο θάνατος του είχε απασχολήσει απο τότε την αστυνομία, η οποία ερεύνησε και την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια μια πληροφορία, οτι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσό απο λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ’ όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δικηγόρος, άγνωστο πως, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και κατήρτισε πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως οτι η υπογραφή ήταν του θανόντος.

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική “κληρονόμος” η 48χρονη γυναίκα και πέτυχε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του αποβιώσαντος.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος, από τη δράση της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένης της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του Τραπεζικού λογαριασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact