ΚΟΣΜΟΣ

Daily Mail κατά βρετανικής κυβέρνησης: Τα λεφτά των Βρετανών καταλήγουν στο Πακιστάν

Οργισμένο δημοσιεύμα για τα ποσά που ξοδεύονται σε εξωτερική βοήθεια

Επίθεση κατά της βρετανικής κυβέρνησης εξαπολύει με σημερινό δημοσίευμα της η Daily Mail. Η βρετανική ταμπλόιντ κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση για το 1 δισ. λίρες που ξοδεύει σε βοήθεια προς το εξωτερικό και καταλήγει σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Η εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφία από την Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου πολίτες σχηματίζουν ουρά προκειμένου να παραλάβουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετρητά σε φακέλους και σε κάρτες ATM.

«Σχηματίστε ουρά εδώ για το σημείο παραλαβής των βρετανικών 1 δισ. λιρών εξωτερικής βοήθειας: Όταν πίστευες ότι δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα… Τα λεφτά ΣΑΣ ξοδεύονται σε φακέλους και κάρτες ATM γεμισμένες με χρήμα», είναι ο τίτλος του άρθρου της Daily Mail.

Όπως αναφέρεται, οικογένειες Πακιστανών περιμένουν στην ουρά σε σημείο παραλαβής που χρησιμοποιείται για να σηκώνεις χρήματα με κάρτες γεμισμένες με κονδύλια των βρετανών φορολογουμένων. Πάνω από 1 δισ. λίρες του προγράμματος εξωτερικής βοήθειας, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχουν δοθεί σε μετρητά τα τελευταία 5 χρόνια.

Παρά τις προειδοποιήσεις για απάτη, οι αξιωματούχοι έχουν υπόγεια τετραπλασιάσει τις δαπάνες σε μετρητά και χρεωστικές κάρτες που οι παραλήπτες μπορούν να ξοδέψουν κατά βούληση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Mail, 300 εκατ. δίνονται μόνο στο πλαίσιο ενός σχεδίου στο Πακιστάν για το οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί για διαφθορά. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι άντρες και γυναίκες της φωτογραφία κάνουν ουρά σε ΑΤΜ.

«Περίπου 350.000 οικογένειες εισπράττουν πληρωμές κάθε 3 μήνες για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, οι οποίες χρηματοδοτούνται από βρετανούς φορολογουμένους. Παρότι το σχέδιο θεωρείται υψηλού ρίσκου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να το επεκτείνουν σε 441.000 πακιστανικά νοικοκυριά μέχρι το 2020», υπογραμμίζει η Daily Mail.

«Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε εκκλήσεις από βουλευτές προς την κυβέρνηση να απαλλαγεί από τη δέσμευση δαπάνης του 0,7% του ΑΕΠ για εξωτερική βοήθεια», επισημαίνει το δημοσίευμα.

nx7zmxx3 suaxav1j

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact