ΚΟΣΜΟΣ

Daily Mail κατά βρετανικής κυβέρνησης: Τα λεφτά των Βρετανών καταλήγουν στο Πακιστάν

Οργισμένο δημοσιεύμα για τα ποσά που ξοδεύονται σε εξωτερική βοήθεια

Επίθεση κατά της βρετανικής κυβέρνησης εξαπολύει με σημερινό δημοσίευμα της η Daily Mail. Η βρετανική ταμπλόιντ κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση για το 1 δισ. λίρες που ξοδεύει σε βοήθεια προς το εξωτερικό και καταλήγει σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Η εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφία από την Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου πολίτες σχηματίζουν ουρά προκειμένου να παραλάβουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετρητά σε φακέλους και σε κάρτες ATM.

«Σχηματίστε ουρά εδώ για το σημείο παραλαβής των βρετανικών 1 δισ. λιρών εξωτερικής βοήθειας: Όταν πίστευες ότι δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα… Τα λεφτά ΣΑΣ ξοδεύονται σε φακέλους και κάρτες ATM γεμισμένες με χρήμα», είναι ο τίτλος του άρθρου της Daily Mail.

Όπως αναφέρεται, οικογένειες Πακιστανών περιμένουν στην ουρά σε σημείο παραλαβής που χρησιμοποιείται για να σηκώνεις χρήματα με κάρτες γεμισμένες με κονδύλια των βρετανών φορολογουμένων. Πάνω από 1 δισ. λίρες του προγράμματος εξωτερικής βοήθειας, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχουν δοθεί σε μετρητά τα τελευταία 5 χρόνια.

Παρά τις προειδοποιήσεις για απάτη, οι αξιωματούχοι έχουν υπόγεια τετραπλασιάσει τις δαπάνες σε μετρητά και χρεωστικές κάρτες που οι παραλήπτες μπορούν να ξοδέψουν κατά βούληση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Mail, 300 εκατ. δίνονται μόνο στο πλαίσιο ενός σχεδίου στο Πακιστάν για το οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί για διαφθορά. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι άντρες και γυναίκες της φωτογραφία κάνουν ουρά σε ΑΤΜ.

«Περίπου 350.000 οικογένειες εισπράττουν πληρωμές κάθε 3 μήνες για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, οι οποίες χρηματοδοτούνται από βρετανούς φορολογουμένους. Παρότι το σχέδιο θεωρείται υψηλού ρίσκου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να το επεκτείνουν σε 441.000 πακιστανικά νοικοκυριά μέχρι το 2020», υπογραμμίζει η Daily Mail.

«Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε εκκλήσεις από βουλευτές προς την κυβέρνηση να απαλλαγεί από τη δέσμευση δαπάνης του 0,7% του ΑΕΠ για εξωτερική βοήθεια», επισημαίνει το δημοσίευμα.

nx7zmxx3 suaxav1j

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact