ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις: Θα προτείνω στο υπουργικό να βάλουμε προσφυγόπουλα σε ιδιωτικά σχολεία

Τα δίδακτρα θα καλυφθούν από το κράτος και τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων για πρόσφυγες

Μια εισήγηση που θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αποκάλυψε πως θα κάνει στο υπουργικό συμβούλιο ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98 , είπε πως και τα ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε μεταξύ άλλων: «Θα προτείνω στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων».

Μάλιστα σημείωσε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Ο ίδιος είπε πως το σχέδιο του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η χρηματοδότηση, είπε ακόμη, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες. Οσοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact