ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Το κοινοβουλευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρραγές

«Είχαμε μία θετική εξέλιξη στην προσπάθεια που γινόταν όλη αυτή την περίοδο»

«Θεωρούμε και ελπίζουμε ότι με αυτό που εμείς έχουμε δρομολογήσει θα είμαστε το 2018 εκτός μνημονίου και εκτός επιτροπείας» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Νομίζω ότι είχαμε μία θετική εξέλιξη στην προσπάθεια που γινόταν όλη αυτή την περίοδο. Εμείς επιμέναμε ότι είναι πολιτική η λύση, γιατί είχαμε όλα τα στοιχεία τα οποία ήταν θετικά –επιβεβαιώθηκαν από τη Eurostat και αναγκάστηκαν όλοι να τα δεχθούν» ανέφερε ο κ. Ρήγας χαρακτηρίζοντας «αποφασιστική νίκη» το ότι «δεν έχουμε πια τα 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ για το 2019».

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση, γιατί μένει να οριστικοποιηθούν κάποια ζητήματα με βάση τη συμφωνία, που λέει ότι δε θα έχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα, κανένα δημοσιονομικό κόστος και νομίζω ότι γρήγορα θα επιτευχθεί και θα ολοκληρωθεί στο τεχνικό της μέρος, καθώς είναι και βούληση όλων των θεσμών». «Μετά από όσα έχει συνεισφέρει η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Θεωρώ ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να μπει σε διαφορετική πορεία με άλλο μείγμα πολιτικής αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Αυτό συνδέεται βεβαίως και με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Εμείς επιμέναμε ότι η επίλυση του προβλήματος έχει να κάνει με το σύνολο των πολιτικών που ασκούνται στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κοινοβουλευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αρραγές, γιατί όλοι έχουμε κατανοήσει -και νομίζω και η ελληνική κοινωνία- ότι είναι τυχοδιωκτική η αντίληψη που υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ και μάλιστα επικίνδυνη». «Ήταν ατυχές για εθνικούς ευρωβουλευτές να παρακαλούν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο να μην κλείσει η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση, καθώς αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ιστορικά» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η προσπάθεια, την οποία κάνουν, έχει πέσει στο κενό και κυρίως έχει καταρρεύσει στα μάτια των Ελλήνων πολιτών».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενώ για το θέμα των συνεργασιών με άλλα κόμματα διευκρίνισε: «Όσο αυτή τη στιγμή κόμματα, τα οποία δε θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες, ενώ δεν κοιτάνε τις ευθύνες τους που η χώρα έφτασε μέχρι εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία και νομίζω ότι είναι σαφές ότι αφορά την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, η οποία δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, άρα συνεχίζει να είναι η ουρά της ΝΔ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact