ΚΟΣΜΟΣ

Σε ένα μήνα «σκάει» και η Αλβανία

Σκληραίνει τη στάση της η αλβανική αντιπολίτευση, η οποία επιμένει ότι θέλει το κεφάλι του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο… πιάτο.

Την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και αποφάσισαν την ακόλουθη κοινή στάση προκειμένου να μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του, αποφάσισαν ομόφωνα, κανένα από τα κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, να μην εγγραφεί στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να μετάσχει στις εκλογές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός Ράμα δεν θα υποβάλει την παραίτησή του. Στη λίστα είναι 24 κόμματα του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ.

Επανέλαβαν την αποφασιστικότητα τους να επιμείνουν στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διοργανώσει τις εκλογές.

Αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διαμαρτυρία σε όλη τη χώρα, συγκροτώντας στις πόλεις Συνέδρια Πολιτών, τα οποία θα στελεχώνονται από επώνυμα μέλη των τοπικών κοινωνιών και θα παλέψουν για τη διενέργεια ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών εφημερίδων, βάσει του Εκλογικού Νόμου, ένα κόμμα προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή το αργότερο έως την 10η Απριλίου 2017, ενώ μέχρι την 19η Απριλίου το αργότερο, θα πρέπει να έχει δηλώσει εάν και με ποιον συνασπισμό Κομμάτων θα κατέβει στις εκλογές.

Όπως αντιλαμβάνεστε εάν ο Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί σε ένα μήνα από σήμερα η Αλβανία εισέρχεται και επισήμως σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι στενές σχέσεις του Έντι Ράμα με το σύστημα του Τζορτζ Σόρος και με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, όπως και οι κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών τον έχουν βάλει στη μαύρη λίστα του Λευκού Οίκου.

Πηγή: Tribune

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact