ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετικό «ράπισμα» στην Τουρκία

«Παρέχουμε βοήθεια σε ξένους εισαγγελείς μόνο αν τα εγκλήματα που ερευνούν θεωρούνται ποινικά κολάσιμα»

Εκτιμώντας ότι τα εν λόγω σχόλια προστατεύονται από τα άρθρα του νόμου που αφορούν την ελευθερία του λόγου, η Ελβετία απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για νομική βοήθεια στην προσαγωγή ενός υπόπτου που κατηγορείται ότι προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ελβετικές αρχές παρέχουν βοήθεια σε ξένους εισαγγελείς μόνο αν τα εγκλήματα που ερευνούν θεωρούνται ποινικά κολάσιμα και στην Ελβετία και αυτό δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αν γίνονταν στην Ελβετία παρόμοιες επικρίσεις εναντίον ενός μέλους της κυβέρνησης στο πλαίσιο μιας πολιτικής συζήτησης, θα γίνονταν ανεκτά ως ελεύθερη έκφραση μιας άποψης», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν αναφέρθηκε στην ταυτότητα του υπόπτου στην υπόθεση, κάποια από τα σχόλια του οποίου είχαν αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Τρία παρόμοια αιτήματα από την Τουρκία δεν έχουν ακόμη εξεταστεί και θα εκτιμηθούν το κάθε ένα ξεχωριστά, τόνισε.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν ενταθεί εξαιτίας της απαγόρευσης εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα.

Η ελβετική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχει λόγο να απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει στη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης στη Ζυρίχη, παρά την αντίθεση των τοπικών αρχών. Τελικά η ομιλία ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χώρου για τη διεξαγωγή της.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact