ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελλίνα: Να ευχαριστήσουμε τον Τσίπρα που ήταν ο πρώτος που χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι

«Θεωρούμε ότι η Ευρώπη, αν θέλει να σωθεί, πρέπει να προχωρήσει σε βαθιά αλλαγή»

«Η Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν ξαναβρεί τη Δημοκρατία», δηλώνει η Λουτσιάνα Καστελλίνα, συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς, στην εφημερίδα La Repubblica. Την επομένη της Διάσκεψης της Ρώμης, η Καστελλίνα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι και είπε ότι η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Στη συνέχεια, τον άφησαν εντελώς μόνο. Όταν ήρθε στην Ιταλία, ο Ματτέο Ρέντσι του δώρισε μια γραβάτα, αλλά μετά δεν έκανε τίποτ’ άλλο».

Η Λουτσιάνα Κατελλίνα, πρώην βουλευτίνα και ευρωβουλευτίνα, από τους ιδρυτές της εφημερίδας Il Manifesto, πήρε μέρος στη χθεσινή πορεία με σύνθημα «Η δική μας Ευρώπη», στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης. «Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, αλλά κατά αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και όχι των πολιτών», εξηγεί στην La Repubblica, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παράλληλα, η Ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τονίζει: «Έχουμε μια ιδιαίτερα κριτική προσέγγιση, διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη, αν θέλει να σωθεί, πρέπει να προχωρήσει σε βαθιά αλλαγή». Στέλνει, τέλος, και ένα μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο είναι, συγχρόνως, και μια έκκληση: «πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη ελπίδα να ξαναδημιουργηθεί ένας δημοκρατικός έλεγχος επί των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κολοσσοί οι οποίοι δρουν στη διεθνή αγορά».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact