ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το μακελειό εκκενώνονται πάλι πολιορκημένες πόλεις της Συρίας

Καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη για τους 126 νεκρούς

Ξεκίνησε πάλι σήμερα η διαδικασία εκκένωσης τεσσάρων πολιορκημένων περιοχών στη Συρία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφού είχε διακοπεί το Σάββατο έπειτα από μια αιματηρή επίθεση που είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων.

Περίπου 45 λεωφορεία μετέφεραν τους 3.000 ανθρώπους που είχαν παραμείνει στα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, που πολιορκούνταν από τους Σύρους αντάρτες και βρίσκονται κοντά στο Χαλέπι.

Περίπου 11 λεωφορεία απομάκρυναν τους 300 κατοίκους που είχαν παραμείνει στο χωριό αλ Ζαμπάντανι που πολιορκούνταν από τον συριακό στρατό, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η διαδικασία αυτή είχε μετατραπεί σε μακελειό το Σάββατο όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα λεωφορείο που μετέφερε κατοίκους της Φούα και της Κεφράγια, που πολιορκούνταν επί δύο χρόνια από τους αντάρτες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 126 άνθρωποι, εκ των οποίων 68 παιδιά.

Η διαδικασία διεξάγεται σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με πολλές δεκάδες ένοπλους αντάρτες να φυλάσσουν τα σταθμευμένα λεωφορεία.

Η απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών είχε ξεκινήσει την Παρασκευή έπειτα από μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν που υποστηρίζει τη Δαμασκό αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 5.000 άμαχοι και ένοπλοι που στηρίζουν την συριακή κυβέρνηση απομακρύνθηκαν από τη Φουά και την Κεφράγια, ενώ 2.200 από τη Ζαμπάντανι και τη Μαντάγια, δύο περιοχές των ανταρτών που πολιορκούνταν από τον στρατό και βρίσκονται κοντά στη Δαμασκό.

Μετά τη σημερινή επιχείρηση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκκένωσης. Η δεύτερη αναμένεται να πραγματοποιηθεί δύο μήνες αργότερα, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact