ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδοπούλου: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην έξοδο από τη μέγγενη των μνημονίων

«Συνολική συμφωνία όχι μόνο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά κυρίως με τη διατύπωση των μέτρων για το χρέος»

«Συνολική συμφωνία που δεν έχει να κάνει μόνο με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά κυρίως με τη διατύπωση των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους» είναι ο στόχος της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο «Action24» η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση.

Η κα Παπαδοπούλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην έξοδο «από τη μέγγενη των μνημονίων στα οποία μας έβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ολέθριες πολιτικές τους» και εκτίμησε πως οι δανειστές, στους οποίους επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «δεν έχουν περιθώριο για παραλογισμούς», καθώς «τα στοιχεία της Eurostat είναι ενθαρρυντικά σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% για το 2016».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε επιτυχημένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας πως «πετύχαμε να κερδίσουμε θετικά μέτρα 2%, όταν αρχικά υπήρχαν στο τραπέζι μόνο τα μέτρα ύψους 2% με αρνητικό πρόσημο», ενώ αναφορικά με τις συντάξεις τόνισε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι εκείνες που κατακρεούργησαν το 40% των συντάξεων».

Η κα Παπαδοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπάρξει κάθαρση στη χώρα και γι’ αυτό «διερευνώνται όλες οι σκανδαλώδεις υποθέσεις σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν υπήρξε καμία διερεύνηση για κανένα όνομα και ο μόνος πολιτικός που μιλούσε δημόσια και με ονόματα από την πρώτη στιγμή ήταν ο Πάνος Καμμένος».

Τέλος, αναφερόμενη στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δήλωσε χαρακτηριστικά «υπάρχει έντιμη συμφωνία και συνεργασία μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα στη βάση συγκεκριμένων και ιεραρχημένων στόχων και όχι προγραμματική συμφωνία κουκουλώματος όπως έκανε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact