ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το κενό στρατηγικής της ΝΔ δεν αναπληρώνεται με διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Θα ήταν ευχής έργον εάν ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ανάλωνε έστω και λιγοστό χρόνο στην ανάγνωση των στοιχείων που περιέχει το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαΐου 2017, το οποίο είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (minfin.gr) και ακόμη λιγότερο στην έκδοση βαρύγδουπων και, κυρίως, ανακριβών ανακοινώσεων» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι:

«Στην ευκταία αυτή περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διαπίστωνε ότι:

α) Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία είναι αυξημένες σε σχέση με το 2016 συνολικά κατά 40 εκατ. από 259 εκατ. στο 5μηνο 2016, στα 299 εκατ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017. (Ενδεικτικά για το πρώτο 5μηνο: Επιδόματα πολυτέκνων 95 εκατ. το 2017 έναντι 90 εκατ. το 2016, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 129 εκατ. το 2017 έναντι 0 το 2016, επίδομα θέρμανσης 61 εκατ. το 2017 έναντι 53 το 2016).

β) Όσο για τις δαπάνες περίθαλψης, οι μεν εφημερίες ιατρών και οι υπερωρίες νοσηλευτικού προσωπικού παρουσιάζουν αύξηση κατά ένα εκατομμύριο (από 79 εκατ. το 5μηνο 2016 στα 80 εκατ. το αντίστοιχο 5μηνο 2017). Υπάρχει υστέρηση των επιχορηγήσεων νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ διότι διαπιστώθηκε ότι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα.

Το κενό στρατηγικής στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δεν αναπληρώνεται με διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δη στοιχείων τα οποία είναι προσβάσιμα στους πάντες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact