ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του κανονισμού της Βουλής

Συναινετικά από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής

Εγκρίθηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που καταψήφισε, η τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε από όλους τους εισηγητές, είναι η αναμόρφωση, η οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου, η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του καθώς και η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Ανάμεσα στις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στον νέο κανονισμό είναι η δυνατότητα της Βουλής να εκδίδει ψηφιακά πιστοποιητικά.

«Με συναινετικές διαδικασίας ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κοζομπόλη.

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι εισηγητές που έκαναν λόγο για αναγκαίες τροποποιήσεις.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» μόνο στη διάταξη που αφορά τα μισθολόγια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact