ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία

Σε νέες πολύνεκρες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ που πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό τμήμα της βορειοανατολικής συνοικίας Μπόρνο στη Νιγηρία, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες απήχθησαν, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.

«Δεκαεπτά πρόσωπα σκοτώθηκαν από τους επιτιθέμενους μετά την επίθεση της Πέμπτης στην κοινότητα Ντόνγκο», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μαϊντουγκούρι ο Αλχάτζι Σετίμα Μάινα, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μάφα. «Θάψαμε τα θύματα στη Μάφα την Παρασκευή».

Η επίθεση είναι η τελευταία σε μία σειρά επιθέσεων που φέρεται να εξαπέλυσαν μαχητές της Μπόκο Χαράμ στη βόρεια Νιγηρία, παρά την ανακοίνωση μιας εκεχειρίας από την κυβέρνηση και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την οργάνωση στο γειτονικό Τσαντ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact