ΚΟΣΜΟΣ

Νίκη για τον υποψήφιο της Αριστεράς στις εκλογές στην Ουρουγουάη

Με μεγάλο νικητή τον υποψήφιο της αριστεράς Ταμπαρέ Βάσκες, ο οποίος συγκέντρωσε το 47,8% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Ουρουγουάης ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος που διεξήχθη την Κυριακή.

Παράλληλα, ο αντίπαλός του της κεντροδεξιάς Λουίς Λακάγιε Που το 31,1%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα ποσοστά αυτά, με καταμετρημένο το 97,8% των ψήφων, δημοσιοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από το εκλογοδικείο.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος Κολοράδο Πέδρο Μπορνταμπέρι έλαβε το 13% των ψήφων, και ο ηγέτης του Ανεξάρτητου Κόμματος (κεντροαριστερά) Πάμπλο Μιέρες το 3,06%.

Ο Μπορνταμπέρι ανακοίνωσε ήδη από χθες ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου, θα υποστηρίξει τον Λακάγιε Που του Εθνικού Κόμματος.

Ο Βάσκες ήταν ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της Ουρουγουάης (2005-2010) και ανήκει στο κόμμα Ευρύ Μέτωπο του απερχόμενου προέδρου Χοσέ Μουχίκα.

Στην Ουρουγουάη η ψήφος είναι υποχρεωτική επί ποινή προστίμου. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κλήθηκαν να ψηφίσουν περίπου 2,6 εκατομμύρια πολίτες και εκτός από πρόεδρο καλούνται να εκλέξουν 30 γερουσιαστές και 99 βουλευτές.

Βάσει των εκτιμήσεων, η αριστερά, που βρίσκεται στην εξουσία, αναμένεται να διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Cifra, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το Διευρυμένο Μέτωπο αναμένεται να εκλέξει 14 γερουσιαστές, το Εθνικό Κόμμα 10, το Κόμμα Κολοράδο 4 και το Ανεξάρτητο Κόμμα έναν. Η τελευταία έδρα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ώρες μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact