ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία και Γαλλία λένε «όχι» σε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν

«Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή»

Η Μόσχα σέβεται τις εθνικές φιλοδοξίες των Κούρδων ωστόσο τάσσεται υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με αυτή την τοποθέτηση η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα το Ιράκ και τους Κούρδους κατά της λήψης των όποιων μέτρων τυχόν θα αποσταθεροποιήσουν τη Μέση Ανατολή μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και κάλεσε και τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο ενός ενιαίου ιρακινού κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση της Γαλλίας, η οποία προειδοποίησε σήμερα το ιρακινό Κουρδιστάν ότι πιθανή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ωστόσο το Παρίσι κάλεσε την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ να παραχωρήσει μεγαλύτερη αυτονομία στους Κούρδους.

«Αυτό που θα ήταν σήμερα καλύτερο είναι το ιρακινό Κουρδιστάν να ενσωματωνόταν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, σε συμφιλίωση με το Ιράκ με την απόκτηση της μεγαλύτερης δυνατής αυτονομίας», δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο δίκτυο BFM TV.

«Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για ανεξαρτητοποίηση…αλλά (αν) μια ανακήρυξη ανεξαρτησίας πραγματοποιείτο, θα προκαλούσε νέες μεγάλες κρίσεις στη Μέση Ανατολή σε μια περίοδο που το Ισλαμικό Κράτος ηττάται στο Ιράκ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact