ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε την αλλαγή φύλου από τα 15

«Δεν το λέω μόνο εγώ είναι και επίσημη θέση του κόμματος»

Δεν θα ψηφίσει την αλλαγή φύλλου από τα 15 έτη, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, τονίζοντας πως «είναι επίσημη θέση» του κόμματος.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε: «Δεν το λέω μόνο εγώ είναι και επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφού από το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, από τα 7 άρθρα που αναφέρονται σε αυτό, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο άρθρο το οποίο είναι ένα εισαγωγικό άρθρο στο θέμα του νομοσχεδίου και αναφέρεται στα δικαιώματα του προσώπου με βάση την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του φύλου».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία το βλέπει θετικά αυτό το νομοσχέδιο και το  βλέπει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση αυτά είπε ο εισηγητής ο κ. Καραγκούνης και επειδή συμφώνησε αρχικά με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι αν οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνήσουν και δεν  συμφωνήσουν βάση αυτής της διαφωνίας θα λειτουργήσουν έτσι και εκείνοι. Οι δικές μας οι κινήσεις θα καθορίσουν τα δικά τους βήματα.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν προβλέπει επέμβαση αντιθέτως την αποκλείει και είναι ένα νομοσχέδιο από τα πολλά της διαφωνίας. Εδώ πρόκειται για διόρθωση φύλλου και όχι για αλλαγή φύλου, απλή νομική αναγνώριση, αυτό που ο καθένας με μια απλή δήλωση νιώθοντας την δυσφορία  του γένους θα μπορεί να προσδιορίζει στη βάση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού το φύλλο του».

Στην επισήμανση του Γιώργου Παπαδάκη ότι «στα χαρτιά θα φαίνομαι γυναίκα εγώ ενώ την πραγματικότητα θα είμαι άντρας» ο κ. Κατσίκης επισήμανε:

«Στην πραγματικότητα πολύ σωστά το λέτε θα είστε άντρας, ως άντρας λοιπόν που δηλώσατε γυναίκα θα μπορείτε να συνάπτεται σχέση με έναν άλλον άντρα ο οποίος δηλώνει άντρας, ουσιαστικά θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι κατά τη νομική αναγνώριση όμως θα είστε ένα ετερόφυλο ζευγάρι του οποίου θα εμπίπτουν οι διατάξεις του αστικού κώδικα, θα μπορείτε να πάτε σε γάμο και με προϋπόθεση την υιοθεσία. Εκεί αντιδράσαμε γι’ αυτό καταψηφίζουμε»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact