Αντιδράσεις για τα κτίρια με τους αντιδραστήρες που δεν φυλάσσονται
Πριν φτάσουν στην πυρηνική ζώνη του σταθμού στην Κατενόμ στην ανατολική Γαλλία συνελήφθησαν μέλη της Greenpeace, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση και η EDF, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.
«Ακτιβιστές της Greenpeace στον σταθμό. Τους σταμάτησε η Αστυνομία. Δεν έφτασαν στην πυρηνική ζώνη. Δεν έχει επηρεαστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η EDF.
Ο Ρότζερ Σπάουτς, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace κατά των πυρηνικών στο Λουξεμβούργο, εξήγησε στο AFP ότι «περίπου στις 05:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) περίπου 15 ακτιβιστές εισέβαλαν στον σταθμό, πέρασαν τα δύο φράγματα ασφαλείας για να πάνε πεζή στο κτίριο όπου βρίσκεται η δεξαμενή με το χρησιμοποιημένο καύσιμο». Εκεί «έριξαν πυροτεχνήματα», πρόσθεσε.
#BREAKING — Nos militant-e-s se sont introduit-e-s à l’intérieur du périmètre de la centrale de @EDFCattenom, en Moselle. #RisqueNucleaire pic.twitter.com/WMIB1USiyX
— Greenpeace France (@greenpeacefr) 12 Οκτωβρίου 2017





















