ΚΟΣΜΟΣ

Τον πέρασαν για ισλαμιστή κι αφού τον λιντσάρισαν, τον έψησαν και τον έφαγαν!

Οι εξοργισμένοι κάτοικοι μιας περιοχής στη βορειοανατολική ΛΔ του Κονγκό λιθοβόλησαν έναν νεαρό και κατόπιν τον έψησαν και τον έφαγαν, προφανώς σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπολύουν το τελευταίο διάστημα αντάρτες από την Ουγκάντα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Το επεισόδιο του κανιβαλισμού στην πόλη Μπένι σημειώθηκε μετά τις νυχτερινές επιδρομές που έχουν αναφερθεί στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνη η ισλαμιστική οργάνωση ADF-NALU. Εκτιμάται ότι οι ισλαμιστές έχουν σφαγιάσει περισσότερους από 100 ανθρώπους, με τσεκούρια και μαχαίρια.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας επέβαινε σε ένα λεωφορείο και κίνησε τις υποψίες των υπόλοιπων επιβατών όταν διαπίστωσαν ότι δεν μιλούσε σουαχίλι —την τοπική γλώσσα— και ότι ήταν οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Μιλώντας από την πόλη Μπένι, ο πρόεδρος της ΛΔ του Κονγκό Ζοζέφ Καμπιλά προειδοποίησε ότι οι άνδρες της ADF-NALU θα υποστούν την ίδια μοίρα με τους αντάρτες του κινήματος Μ23, το οποίο υπέστη οδυνηρή ήττα πέρσι, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. “Δεν τίθεται ζήτημα διαπραγματεύσεων με τους τρομοκράτες”, τόνισε ο πρόεδρος.

Η ADF-NALU είναι ένας συνασπισμός οργανώσεων που μάχεται την κυβέρνηση της Ουγκάντας και δρα από βάσεις που διατηρεί στο γειτονικό Κονγκό εδώ και περίπου μία δεκαετία. Την Πέμπτη η οργάνωση αυτή φέρεται ότι σκότωσε 14 ανθρώπους στο χωριό Κάμπι για Τσούι. Σύμφωνα με την Ουγκάντα η ADF-NALU έχει συμμαχήσει με τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ της Σομαλίας οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Η δυναμικότητα της οργάνωσης παραμένει άγνωστη, όμως η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη ΛΔ του Κονγκό εκτιμά ότι έχει στις τάξεις της περίπου 500 μαχητές.

Στο Μπένι νωρίς σήμερα το πρωί περίπου 100 διαδηλωτές απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους προστατεύσει από τους αντάρτες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact