ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισφορές με… καπέλο για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες

Εισφορές με… καπέλο θα κληθούν να πληρώνουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες το 2018.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» πηγές του υπουργείου Εργασίας υπόσχονται τώρα οι εισφορές του Ιανουαρίου που θα πληρωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου να υπολογιστούν με βάση τα εισοδήματα του 2016 και ότι τον επόμενο μήνα θα γίνει και ο συμψηφισμός για τις εισφορές που καταβλήθηκαν πέρυσι.

Ωστόσο και με αυτόν τον τρόπο, όμως ο φετινός λογαριασμός για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι βαρύτερος καθώς από την αρχή του έτους με βάση τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ο υπολογισμός των εισφορών θα γίνει επί των ακαθάριστων εισοδημάτων τους – χωρίς την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών – ενώ μέχρι και πέρυσι γινόταν επί καθαρού εισοδήματος.

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι, είναι όσοι δήλωναν το 2015 εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ, πολλοί από τους οποίους και λόγω της κρίσης είδαν τα εισοδήματά τους να πέφτουν ακόμη και κάτω από τις 30.000 το 2016.

Ωστόσο αυτοί και δεκάδες χιλιάδες άλλοι είναι ακόμη αναγκασμένοι να πληρώνουν εισφορές στον ΕΦΚΑ με βάση τα υψηλότερα εισοδήματα του 2015.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact