ΚΟΣΜΟΣ

Σενάριο τρόμου: Τσουνάμι από τα Κανάρια Νησιά απειλεί να «εξαφανίσει» τις ακτές Βρετανίας και ΗΠΑ

Σενάριο τρόμου κάνει η βρετανική προστασία του πολίτη αφού μιλά για δημιουργία ενός μεγάλου τσουνάμι, το οποίο είναι πιθανό να «εξαφανίσει κάτω από τη θάλασσα» τις ακτές της Βρετανίας,καταστρώνοντας μάλιστα ειδικό σχέδιο για την ταχύτατη εκκένωση των περιοχών που ενδέχεται να πληγούν.

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, μεγάλο ηφαίστειο στη Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά, αναμένεται να εκραγεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν το μέγεθος της έκρηξης. Δηλώνουν, ωστόσο, βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Η έκρηξη ηφαιστείου θα συνοδεύεται από ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μεγάλα κύματα, ίσως και 25 μέτρων, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.

Αν συμβεί αυτό το ακραίο σενάριο, η έκρηξη ηφαιστείου στη Λας Πάλμας δεν θα συνιστά απειλεί μόνο για τις ακτές της Βρετανίας, αλλά και για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς, σύμφωνα με υπολογισμού, τσουνάμι μεγέθους 20 και πλέον μέτρων, είναι δυνατόν να φτάσει έως τις ακτές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα να πλήξει τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι!

Ο καθηγητής Γεωλογίας και ειδικός στα τσουνάμι του Βρετανικού Γεωλογικού Κέντρου, Ντέιβιντ Τάπιν, δήλωσε πως η Βρετανία έχει χτυπηθεί κατά το παρελθόν από τσουνάμι.

Επισήμανε δε, ότι η απειλή από τα ηφαίστεια στη Λας Πάλμας είναι μεγάλη, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν αποκλείουν την ολική κατάρρευση του φλοιού της Γης στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που αν συμβεί, θα προκαλέσει μία αλληλουχία γεγονότων πολύ μεγάλης κλίμακας.

Ο ίδιος εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις πορτογαλικές ακτές και ιδιαίτερα την πόλη της Λισαβώνας, καθώς και τη γειτονική της Λας Πάλμας, Τενερίφη.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός πλάνου άμεσης εκκένωσης των ακτών, αν ξεκινήσει η διαδικασία των διαδοχικών εκρήξεων στην ηφαιστειακή ζώνη των Καναρίων Νήσων, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρουσιάζεται μία ιδιαιτέρως μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact