ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στην Μπρέσια της Ιταλίας

Περίπου 300 διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί με την αστυνομία, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας. Οι διαδηλωτές -φοιτητές, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών κινημάτων- προσπάθησαν να προσεγγίσουν μια επιχείρηση την οποία επισκεπτόταν ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσκεκλημένος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία αμφισβήτησης του Ρέντσι είχε προγραμματισθεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, βάσει της άδειας της τοπικής διεύθυνσης της αστυνομίας. Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την βιομηχανία, άρχισαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, οι δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση των γκλομπ τους. Παρόμοιες συγκρούσεις αστυνομίας-εργατών σημειώθηκαν και την περασμένη εβδομάδα στην Ρώμη με τον τραυματισμό τεσσάρων εργατών.

Στις σημερινές συμπλοκές, σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, τραυματίσθηκαν ένας καραμπινιέρος και ένας αστυνομικός.

Κατά την παρέμβασή του ενώπιον των ιταλών βιομηχάνων, ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε έμμεσα στις συγκρούσεις υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει σχέδιο που θέλει να διχάσει τον χώρο της εργασίας» και ότι «αν κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση μπορούν να το κάνουν με άλλο τρόπο, χωρίς να εκμεταλλευθούν τον πόνο των ανέργων».

Από την δική του πλευρά ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Fiom-Cgil, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των εργατών μετάλλου, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση RAI ότι «η κυβέρνηση Ρέντσι δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων» και ότι «ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρέπει να καταλάβει και να πεισθεί ότι ανοίγοντας πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας, θα βρεθεί σε αδιέξοδο».

(φωτογραφία αρχείου)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact