ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες εξαγγελίες από κορυφαίους Βρετανούς Υπουργούς: Η Ρωσία θέλει να μας καταστρέψει !

Νομίζουν πως μπορούν να παίζουν το «χαρτί» της «κακιάς Ρωσίας» για να περάσουν τα δικά τους μέτρα.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατασκοπεύει στρατηγικές υποδομές της χώρας του με σκοπό να προετοιμάσει ενέργειες με σκοπό να προκαλέσει«απόλυτο χάος» και «χιλιάδες επί χιλιάδων θανάτων».

Ο υπουργός χρησιμοποίησε ασυνήθιστα κινδυνολογικό τόνο για αξιωματούχο αυτού του επιπέδου, την ώρα που αρχίζει μια νέα περίοδος αξιολόγησης των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Γουίλιαμσον πιέζει το τρέχον διάστημα για να εξασφαλίσει υψηλότερες πιστώσεις για τον προϋπολογισμό των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας το βράδυ της Πέμπτης, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ρωσία επιδίδεται σε κατασκοπεία όσον αφορά τα δίκτυα ηλεκτροδότησης που συνδέουν τη Μεγάλη Βρετανία με την Ευρώπη και η Μόσχα αναζητεί τρόπο να προκαλέσει «πανικό» ή να επιτεθεί στη χώρα του.

«Ερευνούν και μελετούν το «πώς θα προκαλέσουμε πολύ μεγάλο κακό στη Μεγάλη Βρετανία»», ανέφερε, «πλήττοντας την οικονομία μας, καταστρέφοντας υποδομές, προκαλώντας χιλιάδες επί χιλιάδων νεκρών, βρίσκοντας κάποιο στοιχείο που θα προκαλέσει απόλυτο χάος στη χώρα».

Για τον Γουίλιαμσον, η Ρωσία σκοπεύει να ενεργήσει κατά τρόπο που «οποιαδήποτε άλλη χώρα θα θεωρούσε απολύτως απαράδεκτο».

«Γιατί συνεχίζουν να φωτογραφίζουν και να παρατηρούν τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς μας; Γιατί παρατηρούν τις διασυνδέσεις μεταφοράς ηλεκτρισμού (από και προς) τη χώρα μας; Παρατηρούν αυτά τα σημεία διότι θεωρούν ότι τους δίνουν έναν τρόπο να επιτεθούν στη Μεγάλη Βρετανία», υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει τίποτε να προσθέσει στα σχόλια του Γουίλιαμσον. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο ανεβάζει συνεχώς τον τόνο έναντι της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες. Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μίλησε τον Νοέμβριο περί «εχθρικών» ενεργειών της Μόσχας. Ο Κίραν Μάρτιν, επικεφαλής του βρετανικού εθνικού κέντρου κυβερνοασφάλειας (NCSC) τόνισε τον ίδιο μήνα ότι οι δραστηριότητες της Μόσχα αποτελούν «ξεκάθαρα μια αιτία ανησυχίας» και έκανε λόγο ιδίως για ρωσικές «επιθέσεις» εναντίον «των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών και του τομέα της ενέργειας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact