ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα ετοιμάζεται για σύγκρουση: «Οι εξελίξεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο μας οδηγούν στην αγορά F-35B και πλοίων»

Για μεγάλη σύγκρουση σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο προετοιμάζεται η Τουρκία όπως άφησε να εννοηθεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί και αυτό εξαιτίας των εξελίξεων σε Αιγαίο (βλ. Ίμια) και στη Ν.Α. Μεσόγειο (έρευνες της κυπριακής Δημοκρατία).

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πουλήσει κανένα πολεμικό της πλοίο ή υποβρύχιο αφού τα χρειάζεται όλα!

Σε αντίθεση βέβαια με την Ελλάδα η οποία όχι μόνο δεν εξοπλίζεται αλλά αντίθετα θέλει να βγάλει στο «σφυρί» μαχητικά αεροσκάφη (F-16 block 30) ακόμη και άρματα μάχης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από την τουρκική βουλή, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι και τα πολεμικά σκάφη και τα υποβρύχια που διαθέτει η Τουρκία πρέπει να εκσυγχρονιστούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigma live.

«Και θα το κάνουμε γρήγορα», είπε ο Τζανικλί, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο έδειξαν ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ισχυρά πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη θάλασσα.

Ο Νουρετίν Τζανικλί είπε ότι η Τουρκία έχει δεχθεί πολύ σημαντικές παραγγελίες από το εξωτερικό για πώληση πολεμικών της πλοίων και υποβρυχίων.

«Αλλά δεν πουλάμε, γιατί τα χρειαζόμαστε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου στα σχέδια της Τουρκίας για τον εκσυγχρονισμού του στόλου της είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35B, με δυνατότητες σύντομης απογείωσης και κατακόρυφης προσγείωσης (STOVL), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της hurryiet.

Σύμφωνα με αυτό στα σχέδια της Τουρκίας για την ενίσχυση της Αεροπορίας του Ναυτικού της είναι και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35B,

Είναι άγνωστο για πόσα F-35B ενδιαφέρεται η Άγκυρα, ωστόσο, είναι γνωστό ό, τι το Τουρκικό Ναυτικό επιδιώκει την αγορά από 16 έως 20 μαχητικών, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει από το ελικοπτεροφόρο της TCG Anadolu, η ναυπήγηση του οποίου έχει ξεκινήσει.

Το TCG «Anadolu» αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2021 και να μεταφέρει, βέβαια μεταξύ άλλων και τα F-35B Lightning II.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκεται σε “ύπνο βαθύ” με διάφορους επαΐοντες στην ημεδαπή να διακηρύσσουν ανοήτως ότι όλα γίνονται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης στην Τουρκία.

Άγνωστο πότε οι ιθύνοντες θα ξυπνήσουν από το λήθαργό τους για να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact