ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβιστές ξάπλωσαν μέσα στο Λούβρο για να διαμαρτυρηθούν

Περίπου 10 άτομα οριζοντιώθηκαν μπροστά από τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας»
Ακτιβιστές που μάχονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ξάπλωσαν μπροστά από τον πίνακα «Η Σχεδία της Μέδουσας» σε μια από τις πιο πολυσύχναστες αίθουσες του Λούβρου, διαμαρτυρόμενοι για τη χορηγία που έκανε η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total στο περίφημο μουσείο.

Περίπου 10 ακτιβιστές έφτασαν γύρω στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) στο μουσείο και, χωρίς να προκαλέσουν κανένα άλλο πρόβλημα, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ξαπλώνοντας μπροστά στον διάσημο πίνακα του Ζερικό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Total.

18071418766538

Μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών οι υπάλληλοι κατεύθυναν τους επισκέπτες σε άλλες αίθουσες του μουσείου ενώ οι ακτιβιστές παρέμεναν οριζοντιωμένοι στο πάτωμα για να συμβολίσουν μ’ αυτόν τον τρόπο «τα θύματα των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων», όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση 350.org. Έμειναν στον χώρο επί περίπου δύο ώρες και κατόπιν αποχώρησαν μόνοι τους.

Το Λούβρο επιβεβαίωσε ότι οι επισκέπτες οδηγήθηκαν σε άλλες αίθουσες και ότι οι ακτιβιστές έφυγαν οικειοθελώς, χωρίς να παρέμβουν οι φύλακες ή οι δυνάμεις της τάξης.

18071418777303

Πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, περίπου 30 ακτιβιστές πήγαν στο Λούβρο και εναπόθεσαν ένα μαύρο χαλί στη βάση της Νίκης της Σαμοθράκης για να συμβολίσουν τον «ποταμό του πετρελαίου» ενώ σκόρπισαν και φυλλάδια κατά της Total και της χορηγίας της στο μουσείο.

Μια ένωση οργανώσεων, υπό τη σκέπη της 350.org, έχει ξεκινήσει την εκστρατεία «Να ελευθερώσουμε το Λούβρο» ζητώντας να σταματήσει το μουσείο τη συνεργασία του με την Total εν ονόματι του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) θεωρούνται κατ’ εξοχήν υπεύθυνα για τις εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

18071418871210

Η Total στηρίζει το Λούβρο εδώ και περίπου 20 χρόνια. Ο πρόεδρος του μουσείου Ζαν-Λικ Μαρτινέ έκανε λόγο τον Ιανουάριο του 2017 για μια «οικονομική υποστήριξη αποφασιστικής σημασίας» για την οργάνωση εκθέσεων, τα έργα συντήρησης και ανακαίνισης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

18071418875219 18071418893778

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact