ΚΟΣΜΟΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝ! Η εντολή που έστειλε για ετοιμότητα μετάβασης των πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο

Το τουρκικό ΓΕΝ έστειλε σήμα ετοιμότητας μετάβασης όλων των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο!

Εφόσον απαιτηθεί θα μεταφερθούν ταχύτατα τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται εκτός χώρας σε ΝΑΤΟϊκές και άλλες διεθνείς αποστολές σε Λίβανο, Κόλπο Αντεν κτλ στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όλως τυχαίως σήμερα με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο η Hürriıyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει κλείσει με δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά σημεία στο Αιγαίο για την Τουρκία, με προφανή την πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι διενεργείται παράλληλα η διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2018 πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου , στο οποίο δεν πετάει ούτε τουρκικός «γλάρος».

Πριν λίγο η τουρκική Haberler αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει σε «σχετική κοντινή ακτίνα βολής» αρκετά πολεμικά πλοία , υποβρύχια , αεροσκάφη ΑΦΝΣ , τα οποία εφόσον «απαιτηθεί» θα έρθουν εσπευσμένα στο Αιγαίο πέλαγος το οποίο έχει «κλείσει» ρεζερβέ το ελληνικό ΠΝ.

Οι Τούρκοι διεξάγουν την ίδια στιγμή ναυτική άσκηση η οποία είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο με την χρήση αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης , ελικοπτέρων και φυσικά πολεμικών πλοίων σε διεθνή εναέριο χώρο και ύδατα ενώ έχουν σε ετοιμότητα την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια .

Παράλληλα με ειδική ανακοίνωση του επιτελείου στην Άγκυρα αναφέρονται οι «εξωτερικές» δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο πεδίο αποτροπής της τρομοκρατίας και των παράνομων δραστηριοτήτων με πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, στα τουρκικά στενά, στην Κύπρο , στον Κόλπο του Άντεν και την Ιταλία τα οποία σε περίπτωση «κλιμάκωσης» με την Ελλάδα θα σπεύσουν όπως αφήνει να εννοηθεί το τουρκικό ΓΕΝ ταχέως στο ελληνικό Αρχιπέλαγος .

Στο Αιγαίο πραγματοποιείται η τουρκική ναυτική τακτική άσκηση εντός του πεδίου εφαρμογής με τη συμμετοχή δύο αποβατικών σκαφών και τεσσάρων ναρκαλιευτικών τονίζοντας ότι παράλληλα ασκούνται «στην ανατολική Μεσόγειο, τουρκικά πλοία έχοντας επίγνωση της κατάστασης της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και των δικαιωμάτων θαλάσσιας δικαιοδοσίας της χώρας με την επιχείρηση « Ασπίδα Μεσογείου» ( Κύπρο) .Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact