ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το καλύτερο μαχητικό του κόσμου

Μονοθέσιο, αεροσκάφος αεροπορικής υπέροχης, προερχόμενο από το Su-35 και εξοπλισμένο με στροβιλοκινητήρες διπλής ροής AL-31FP, συνολικής ώσης 29000 κιλών, διαθέτοντας ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης ( με την κίνηση τους ± 15 μοίρες ως προς τον κάθετο άξονα).

Ο AL-31FP είναι ένας στροβιλοκινητήρας με μήκος 4,99 μέτρα, διάμετρο (εισόδου) 0,91 μέτρα (με άλλες πήγες – 0,932 μέτρα), διάμετρος εξωτερική 1,28 μέτρα και βάρος 1570 κιλά. Εκτός από αυτά, ο κινητήρας έχει την πιο χαμηλή κατανάλωση καύσιμων (0,677 kg/(kg* hour)).

Αναβαθμίστηκε ο ραδιοηλεκτρονικός εξοπλισμός, το σύστημα ελέγχου πυρός για την βολή των όπλων, σε συνδυασμό με την λειτουργία του εκσυγχρονισμένου ραντάρ Ν0011Μ «Bars» επίσης το σύστημα συνεργάζεται με ένα μικρότερο ραντάρ Ν-012 που του επιτρέπει να ανιχνεύει και παρακολουθεί στόχους σε μια απόσταση της τάξης 30-50 km για την κάλυψη και βολή πυραύλων στο πίσω ημισφαίριο.

Το Bars αποτελεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής διάταξης φάσης και εξοπλίζει τις τελευταίες εκδόσεις του μαχητικού Su-35/Su-37 και Su-30MKI των εξαγωγικών εκδόσεων. Η μέγιστη εμβέλεια σάρωσης εναέριου στόχου φτάνει περίπου 140-160 km, μπορεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα 20 στόχους και να εκτοξεύσει ταυτόχρονα βλήματα κατά 8 στόχων. Πέταξε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου 1996.

Χάρη στους AL-31FP το αεροσκάφος απέκτησε κορυφαίους ελιγμούς που το καθιστούν ένα από τα μοναδικά παγκόσμιος.

  • στροφή 360 μοιρών στο επίπεδο συμμετρίας (Chakra Frolov)
  • στροφή ελιγμού με μετάκαυση (λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα)
  • στροφή στο κατακόρυφο άξονα
  • ελιγμός κόμπρα με γωνίες προσβολής 150-180 μοιρών
  • Περιστροφή (ελιγμός Kolokol)
  • Περιστροφή με μείωση ύψους μέχρι 300-400 μέτρα.

Π.χ. κατά τον ελιγμό της κόμπρας το αεροσκάφος εισέρχεται σε γωνία προσβολής 150 μοιρών και παραμένει σε αυτή την θέση 3-4 δευτερόλεπτα. Η δυνατότητα τέτοιων ακραίων ελιγμών δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στο σκάφος σε κλειστές αερομαχίες.

Στην αεροδιαστημική έκθεση της Χιλής FIDAE’98 που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 1998 παρουσιάστηκε σαν Su-37MR. Με αυτήν ονομασία έχει παρουσιαστεί και νωρίτερα στην έκθεση του Dubai.

Το Su-37 Terminator παραμένει και θα παραμένει για αρκετά χρόνια το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο με κορυφαία πτητικά χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact