ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές φέρνει το ετήσιο συνέδριο του κόμματος του Ερντογάν

Προγραμματισμένος ανασχηματισμός σε ηγετικές θέσεις

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί σήμερα ετήσιο συνέδριο κατά το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε υψηλές θέσεις της ιεραρχίας του.

Ο προγραμματισμένος ανασχηματισμός σε ηγετικές θέσεις του κόμματος στο συνέδριο αυτό, το οποίο διεξάγεται στην Άγκυρα, γίνεται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο του ερχόμενου έτους.

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να επανεκλεγεί στην προεδρία του κόμματος κατά το σημερινό συνέδριο, κατά το οποίο το AKP θα εκλέξει επίσης την νέα ηγετική ομάδα του, μετέδωσε το δίκτυο TRT.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα αναμένεται να μετάσχουν στο σημερινό συνέδριο, σύμφωνα με το TRT, ενώ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από το Ankara Sports Center των 10.500 θέσεων στο οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν επίσης ο πρόερος της ρωσικής Δούμα και εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Περισσότεροι από 600 ντόπιοι και ξένοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οκτώ τουρκικών πολιτικών κομμάτων, όπως και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναμένεται επίσης να παρακολουθήσουν το συνέδριο, πρόσθεσε το Anadolu.

Το σημερινό συνέδριο του AKP διεξάγεται την ώρα που εντείνεται η διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών οξύνθηκαν ιδιαίτερα μετά την συνέχιση της κράτησης του Αμερικανού Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία. Ο 50χρονος πάστορας, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία και τη διενέργεια κατασκοπείας, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 και τέθηκε υπό κράτηση τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact