ΚΟΣΜΟΣ

Οι γονείς μιας 38χρονης είπαν «όχι» στο γάμο της, διότι ο γαμπρός… παίζει μουσική

Εδώ και δυο χρόνια η γυναίκας βρίσκεται στα δικαστήρια μαζί τους για να καταφέρει να παντρευτεί τον καλό της

Μια 38χρονη από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη δικαστική μάχη, που διήρκησε 2 χρόνια, με την οικογένειά της, η οποία δεν της επέτρεπε να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της με το επιχείρημα ότι δεν έχει καλή φήμη, διότι παίζει… μουσική, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Okaz.

Πτυχιούχος και στέλεχος τράπεζας έχοντας υπό τις εντολές της 300 υπαλλήλους, η 38χρονη, που κατάγεται από το Κασίμ, μια περιοχή που θεωρείται υπερσυντηρητική στα βόρεια του Ριάντ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει σε υψηλόβαθμα δικαστήρια για να ακυρώσει την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν από δύο χρόνια, ένας Σαουδάραβας έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, όμως η οικογένειά της την απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος «δεν βρίσκεται στο ίδιο θρησκευτικό επίπεδο με εκείνη», καθώς παίζει ούτι.

Στους συντηρητικούς κύκλους, το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ενδέχεται να θεωρηθεί κακό για τη φήμη του άνδρα. Ορισμένες οικογένειες αρνούνται να δώσουν τις κόρες τους σε άνδρες που θεωρούνται ότι είναι κατώτερου στάτους ή έχουν κακή φήμη.

Καθώς η 38χρονη δεν ήθελε να συγκρουστεί με την οικογένειά της, επέλεξε τη δικαστική οδό.

Ωστόσο, πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε την οικογένειά της. Εκείνη εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση αμφισβητώντας τις καταθέσεις μαρτύρων που έλεγαν ότι ο υποψήφιος γαμπρός έπαιζε ούτι. Εντούτοις, το εφετείο την επικύρωσε, περιέγραψε η Okaz.

H 38χρονη δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα όνειρα για κοινή ζωή με τον αγαπημένο της, έναν καθηγητή, όπως λέει, με «καλή φήμη κι ευσεβή», που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια νεαρούς Σαουδάραβες.

Θεωρεί, επίσης, «αφύσικο», σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία της σχετικά με την προσωπική ζωή της, αν και επαγγελματικά κατέχει θέση ευθύνης. Επιπλέον, φοβάται ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ καθώς σήμερα είναι 38 ετών.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact