ΚΟΣΜΟΣ

Μάτις: Ο πρόεδρος Τραμπ με στηρίζει 100%

«Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για την αποχώρησή μου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι τον στηρίζει απόλυτα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, για τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός» και ότι μπορεί προσεχώς να εγκαταλείψει την κυβέρνησή του.

«Είπε σε στηρίζω 100%», διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, διηγούμενος συνομιλία που είχε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του από την Ουάσινγκτον στη Χο Τσι Μινχ. Από εκεί ξεκινάει περιοδεία του στην Ασία.

Σε απόσπασμα της εκπομπής «60 minutes» που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Τραμπ έκρινε ότι ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του «είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός» και ότι μπορεί σύντομα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, διαψεύδοντας παράλληλα κατηγορηματικά ότι στον Λευκό Οίκο επικρατεί «χάος».

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Μάτις διαβεβαίωσε επίσης ότι παραμένει «στην ομάδα» του προέδρου. «Ανήκω στην ομάδα του. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για την αποχώρησή μου».

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ αποδίδει στον Μάτις πολύ επικριτικές δηλώσεις για τον Τραμπ.

Ο εν αποστρατεία στρατηγός Τζιμ Μάτις αποφεύγει εν γένει οποιαδήποτε συζήτηση για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο και δεν διστάζει να επιπλήξει τους δημοσιογράφους που θίγουν τις διαφορές που προκύπτουν με τον ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο.

Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την περιοδεία του, ο Μάτις υποβάθμισε εξάλλου την ύπαρξη εντάσεων με το Πεκίνο προτού προσγειωθεί στο Βιετνάμ όπου θα συναντηθεί με τον Βιετναμέζο ομόλογό του.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να περιορίσουμε την Κίνα», διαβεβαίωσε ο Μάτις, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, χώρα που είναι γνωστή για τις αμφιλεγόμενες σχέσεις της με την Κίνα, θα μεταβεί στη Σιγκαπούρη.

«Είμαστε δύο μεγάλες δυνάμεις. Θα υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ο ένας θα μπαίνει στον δρόμο του άλλου, αλλά οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να θέσουμε υπό έλεγχο τη σχέση μας», κατέληξε.

Η επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει στα τέλη του μήνα στην Κίνα ακυρώθηκε εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact