ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα δύο νεκροί από τον Έμπολα στο Μάλι

Δύο νέα περιστατικά θανάτων εξαιτίας του ιού Έμπολα καταγράφηκαν στο Μαλί, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής. Θύματα του αιμορραγικού πυρετού ήταν ένας ασθενής και μία νοσοκόμα που εργαζόταν στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο άνδρας στην πρωτεύουσα Μπαμάκο.

Ο 25χρονη νοσοκόμα πέθανε την Τρίτη, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης αντιμετώπισης του Έμπολα στη χώρα, Σάμπα Σο. Η νοσοκόμα φρόντιζε τον άνδρα από το Μαλί ο οποίος πέθανε στις 27 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, στις 24 Οκτωβρίου ένα κοριτσάκι 2 ετών απεβίωσε αφού είχε προσβληθεί από τον ιό. Όπως δήλωσε ο Σο τα δύο αυτά περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Το μόνο κοινό σημείο στις δύο υποθέσεις αποτελεί το γεγονός ότι τόσο ο άνδρας, 50 ετών, όσο και το κοριτσάκι είχαν ταξιδέψει στη γειτονική Γουινέα προτού εκδηλώσουν τα συμπτώματα του ιού.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία έχει ξεπεράσει τους 5.000 και συγκεκριμένα έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 5.160 εκ των συνολικά 14.098 κρουσμάτων.

Στην έκθεση του ΠΟΥ διαπιστώνεται ότι ο ρυθμός εκδήλωσης νέων περιστατικών έχει επιβραδυνθεί στη Γουινέα και τη Λιβερία, ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε εξακολουθεί να αυξάνεται.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων περιστατικών, οι διεθνείς προσπάθειες δεν θα πρέπει να ανακόψουν την ταχύτητά τους, συνέστησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε βουλευτές των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης ενός αιτήματος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που πρότεινε να διατεθούν επιπλέον 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η επιδημία δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο και ότι ο αριθμός των περιστατικών θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Χίγκινμπότομ.

Ωστόσο, ο αριθμός της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης που θα αποσταλεί στις χειμαζόμενες από τον θανατηφόρο ιό χώρες της δυτικής Αφρικής θα είναι μικρότερος από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Αμερικανοί στρατιώτες θα μεταβούν στη δυτική Αφρική ως δύναμη αρωγής για την κατασκευή υγειονομικών εγκαταστάσεων και υποδομών που θα χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δήλωσε ο αμερικανός στρατηγός Γκάρι Βολέσκι, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα της αποστολής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact