ΚΟΣΜΟΣ

Μάτις: Η Ρωσία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

«Υποστηρίζουμε τους εταίρους που επιλέγουν την σταθερότητα απέναντι στο χάος»

Η Ρωσία που στηρίζει την επιρροή της στη Συρία στις στρατιωτικές της νίκες προς όφελος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ» στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Ο καιροσκοπισμός της Ρωσίας και η ζέση της να αγνοεί τις εγκληματικές δραστηριότητες του Άσαντ απέναντι στον ίδιο του το λαό αποδεικνύουν ότι στερείται ειλικρινούς δέσμευσης προς τις πιο βασικές ηθικές αξίες», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου σε ομιλία του ενώπιον των αράβων ηγετών που μετέχουν στον «Διάλογο της Μανάμα», μια διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται ετησίως στο Μπαχρέιν.

«Σήμερα θέλω να καταστεί σαφές: η παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παλαιά, μόνιμη και διαφανή δέσμευση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή –μια δέσμευση που επαναλαμβάνω ανεπιφύλακτα», συνέχισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υποστηρίζουμε τους εταίρους που επιλέγουν την σταθερότητα απέναντι στο χάος», πρόσθεσε, κατηγορώντας εκ νέου το Ιράν ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Ο Μάτις, ο οποίος έφτασε χθες στο μικρό αυτό βασίλειο του Κόλπου, θέλει να υπενθυμίσει στις αραβικές χώρες ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ένας άριστος εταίρος, λόγω της μακροπρόθεσμης δέσμευσής τους», δήλωσε χθες Παρασκευή η Κέιτι Γουίλμπεργκερ, επιφορτισμένη με τις Διεθνείς Υποθέσεις στο Πεντάγωνο, από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μάτις στη Μανάμα.

Αργότερα σήμερα θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη μια άνευ προηγουμένου σύνοδος κορυφής για τη Συρία ανάμεσα στους ηγέτες της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Αυτή θα αφορά κυρίως, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, την κατάσταση στην Ιντλίμπ, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, όπως και «την πολιτική διαδικασία» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ρύθμιση για την σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία από το 2011.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact