ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Παραδοσιακή φάβα

Με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση

Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό φάβα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεπλένετε τη φάβα και τη βάζετε μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό 4 δάχτυλα πάνω από την φάβα. Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά και μόλις αρχίσει και αφρίζει μαζεύετε τον αφρό και τον πετάτε με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

Έχετε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια και τα προσθέτετε μέσα στη φάβα. Χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δοκιμάσετε να έχει μαγειρευτεί.

Μόλις βράσει και λίγο πριν την κατεβάσετε από το μάτι της κουζίνας ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε στο πιάτο και ρίχνετε από πάνω λάδι, ψιλοκομμένο ωμό και ξερό κρεμμύδι, λεμόνι ή ελιές.  newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact