ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόλτον δεν άκουσε το ηχητικό από τον φόνο του Κασόγκι «επειδή δεν μιλά αραβικά»

Άνθρωποι που μιλούν τη γλώσσα μας μετέφεραν την ουσία, είπε

«Γιατί θεωρείτε ότι όφειλα να την ακούσω; Τι νομίζετε ότι θα μπορούσα να μάθω ακούγοντάς τη;» ρώτησε τους δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, όταν τους αποκάλυψε ότι δεν έχει ακούσει την ηχητική καταγραφή του φόνου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη επειδή δεν μιλάει αραβικά.

«Όχι, δεν την έχω ακούσει», τόνισε ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. «Γιατί θεωρείτε ότι όφειλα να την ακούσω; Τι νομίζετε ότι θα μπορούσα να μάθω ακούγοντάς τη;»

Όταν πιέστηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ο Μπόλτον επικαλέστηκε το εμπόδιο της γλώσσας. «Δεν μιλάω αραβικά κι αφού δεν καταλαβαίνω αραβικά, σε τι θα με ωφελούσε το να το ακούσω;» συνέχισε, αν και προέκυψε εύλογα το ερώτημα γιατί δεν κατέφυγε στη βοήθεια διερμηνέα.

«Άνθρωποι που μιλούν αραβικά άκουσαν την καταγραφή και μας μετέφεραν την ουσία» απάντησε, εξηγώντας ότι αυτή η «ουσία» ήταν κάτι που ελήφθη υπόψη στην απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επαναβεβαιώσει τη συμμαχία των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία, μολονότι είναι πιθανό ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να ήταν ενήμερος — ή να διέταξε — τη δολοφονία του Κασόγκι.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι «δεν θέλει» να ακούσει την καταγραφή του φόνου του δημοσιογράφου, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χαρακτηρίσει το περιεχόμενο του αρχείου «αληθινά φρικιαστικό» και είχε προσθέσει πως «αν το ακούσετε, θα καταλάβετε πως επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον. Στην καταγραφή ακούγεται «ένας ιατροδικαστικός», μέλος της ομάδας των εκτελεστών, που φαίνεται πως «του αρέσει να κόβει κόσμο κομματάκια», καθώς «δίνει συμβουλές στους άλλους ενώ έκανε τη δουλειά», ήταν η ανατριχιαστική περιγραφή του Τσαβούσογλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact