ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες; Δείτε αναλυτικά και… προσεκτικά

Αυτές τις μέρες πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν να κινηθούν σε περιοχές οι οποίες είναι “ντυμένες στα άσπρα”.

Η κίνηση των οχημάτων, όμως, πάνω σε χιόνι ή πάγο είναι μία κατάσταση εξαιρετική επικίνδυνη και γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι οδηγοί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έτσι, ο μοναδικός τρόπος ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ασφαλείς μετακινήσεις, είναι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων στους τροχούς του οχήματος… Σε ποιους τροχούς;Το σετ αντιολισθητικών αλυσίδων προορίζεται για δύο τροχούς.

Εμείς θα πρέπει να τις τοποθετούμε πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, εκτός από τα τετρακίνητα οχήματα, όπου καλό είναι να τις τοποθετούμε στους εμπρός. Επίσης, μετά την τοποθέτηση, η ταχύτητα με την οποία κινείται το όχημα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μικρή.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προειδοποιητικό τρίγωνο

serv02Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, θα πρέπει να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του οδοστρώματος και να τοποθετήσουμε το απαραίτητο προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων πίσω από το αυτοκίνητό μας (άρθρο 29 παράγραφος 3 του Κ.Ο.Κ.), ώστε να προειδοποιήσουμε τους διερχόμενους οδηγούς.

Πως να τοποθετήσετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό σας

serv03Βήμα 1ο

Πρώτα πρέπει να φορέσουμε ένα ζευγάρι γάντια, ώστε να προστατεύσουμε τα χέρια μας από το κρύο και διάφορα χτυπήματα. Στη συνέχεια απλώνουμε τις αλυσίδες πίσω από τον τροχό.

serv04

 

Βήμα 2ο

Μετά θα πρέπει να πιάσουμε τις δύο άκρες του κεντρικού σωλήνα και να τις ενώσουμε στο άνω άκρο του τροχού, τραβώντας τες με δύναμη.

 

serv05

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ενώνουμε το άκρο της αλυσίδας στο άνω τμήμα, ώστε να καλυφθεί η πάνω περίμετρος του τροχού.

 

 

 

serv06Βήμα 4ο

Τραβάμε με δύναμη το γάντζο, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα γύρο από τον τροχό και τον περνάμε μέσα από το πλαστικό σε σχήμα U, που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

serv07

 

Βήμα 5ο

Ενώνουμε το γάντζο στο πάνω μέρος του τροχού σε τέτοιο σημείο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο τεντωμένος. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και κινούμαστε για λίγα μέτρα, ώστε να “πατήσει” η αλυσίδα στο ελαστικό. Τέλος, ξανατραβάμε το γάντζο για να μαζέψουμε τα μπόσικα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact