ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι κανόνες για την κατάψυξη του κρέατος

Απλοί τρόποι για να κρατήσουμε ασφαλές το κρέας μέσα στο ψυγείο μας

Δεν καρυκεύουμε το κρέας και κυρίως δεν το αλατίζουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη. Το αλάτι απορροφά το νερό από τους ιστούς του κρέατος, οι οποίοι ενδέχεται σε τέτοια περίπτωση να χάσουν την ελαστικότητά τους, να σπάσουν και να απολέσουν θρεπτικά συστατικά.

Οταν το κρέας είναι μαγειρευτό, προτιμάμε να αποθηκεύσουμε σε άλλη συσκευασία τα κομμάτια κρέατος και σε άλλη τη σάλτσα, καθώς και πάλι τα υγρά (κατ’ επέκταση το νερό) ενδέχεται να επηρεάσουν το κρέας.

Σε περίπτωση που κατά την απόψυξη δούμε πολύ αίμα στη συσκευασία του κρέατος, σημαίνει ότι δεν έχει καταψυχθεί πολύ καλά, γιατί η παρουσία του αίματος υποδηλώνει πως έχουν σπάσει κάποιοι ιστοί του και ότι έχει χάσει μέρος των υγρών του, άρα και μέρος των θρεπτικών συστατικών του.

Αν το κρέας έχει «καεί» από την κατάψυξη σε κάποια σημεία, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει χαλάσει. Αυτό το «κάψιμο» (που αλλοιώνει το χρώμα του κρέατος, μοιάζει σαν γκρι η περιοχή, αντί να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα) οφείλεται στο ότι το κρέας ήρθε σε επαφή με τον αέρα επειδή δεν συσκευάστηκε καλά.

Αν το υπόλοιπο κρέας διατηρεί το κανονικό του χρώμα, απλώς αφαιρούμε τη συγκεκριμένη περιοχή. Αν πάλι το «κάψιμο» είναι εκτεταμένο στο κομμάτι, είναι προτιμότερο να το πετάξουμε.

Πηγή: kathimerini.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact