ΔΙΑΦΟΡΑ

Κέικ με ελιά και μπέικον

Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες

Υλικά για 4 άτομα

15 ml λευκό κρασί 10 ml ελαιόλαδο 4 αβγά 1/2 κ. γ. αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. τσένταρ τριμμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι 100 γρ. μπέικον 200 γρ. γαλοπούλα 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές. Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact