ΔΙΑΦΟΡΑ

Brownies σοκολάτα με φιστίκια Αιγίνης

Ζουμερό και τόσο σοκολατένιο, το brownie είναι ένα γλυκό που έχει αγαπηθεί με πάθος από μικρούς και μεγάλους. Μαζί με μια μπάλα παγωτό είναι το τέλειο επιδόρπιο. Σκέτο κομμένο σε πιο οικονομικό κομμάτι είναι τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και απαραίτητο στον μπουφέ ενός πλούσιου brunch.

Μερίδες:1 ταψάκι Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:45

του Δημήτρη Χρονόπουλου

Υλικά
225γρ. βούτυρο
125γρ. κουβερτούρα
225γρ. ζάχαρη
4 αβγά
15γρ. κακάο
145γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
250 γρ. λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
350 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει χωρίς να το ακουμπάει (μπεν μαρί) μέχρι να λιώσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με σπάτουλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 28×21εκ.

Βάζετε στο μίξερ το σύρμα και χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το σύρμα το αλεύρι με το κακάο και τα φιστίκια Αιγίνης.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο και την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Έπειτα ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάζετε το μίγμα στο ταψί με το αντικολλητικό. Το αφήνετε για 15 λεπτά περίπου στο ταψί ώσπου να πιάσει μια κρούστα, και ύστερα το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την τραβάτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε σιγά σιγά στη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφού κρυώσει το γλυκό το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας, συνοδεύοντας εάν το επιθυμείτε με κάποιο παγωτό της επιλογής σας.

Tips
Μπορείτε να διατηρήσετε το brownies στο ψυγείο, σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί την ίδια ημέρα. Την επόμενη θα το σερβίρετε αφού το ζεστάνετε λίγο στα μικροκύματα. Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact