ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Κουνουπίδι ογκρατέν

Εύκολη συνταγή για ένα ελαφρύ γεύμα

Υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλο κουνουπίδι (1 1/4 κιλό περίπου)
1 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το ταψάκι
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
2 φλ. γάλα
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια (μη βάλετε τα σκληρά μέρη του κέντρου), το ρίχνετε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, αλλάζετε το νερό του με άλλο ζεστό και προσθέτετε αλάτι.
Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει για 10-15 περίπου λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει ξανά το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Για την μπεσαμέλ

Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνετε ύστερα τμηματικά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει και να δέσει η κρέμα.
Προσθέτετε το τσένταρ, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και το αβγό, τα ανακατεύετε καλά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και απλώνετε μέσα το κουνουπίδι, καλά στραγγισμένο (φροντίστε να μπουν κοτσανάκια προς τα κάτω).
Το σκεπάζετε με την μπεσαμέλ, το πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι και το ψήνετε στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

 

 

 

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact