ΕΛΛΑΔΑ

Συλλογικότητα αναρχικών μοίρασε φυλλάδια κατά των διακρίσεων στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Κείμενα και τρικάκια κατά των διακρίσεων με βάση το φύλο, το έθνος, τη φυλή, τις επιδόσεις, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία και υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα, μοίρασαν το πρωί μέλη αναρχικής συλλογικότητας στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η περίπτωση του 12χρονου μαθητή, ο οποίος, εξαιτίας διαγνωσμένων προβλημάτων υγείας, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης, όμως συμμαθητές του υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον λόγω επιθετικής συμπεριφοράς και ζητούν την απομάκρυνσή του. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, προχώρησαν και σε κατάληψη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά», «η ανταπόκριση μίας σημαντικής μερίδας μαθητών, καθηγητών και γονέων στην παρέμβαση των μελών της ήταν θετική», «ενώ την ίδια στιγμή ζήσαμε και τα γραφικά με τον πατέρα κοπέλας να της ουρλιάζει ότι “οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι σαν τους ιαχωβάδες” και να “μην παίρνει κείμενα από αυτούς γιατί είναι χειρότεροι από τους φασίστες”, με μία καθηγήτρια να ωρύεται κρίνοντας μάλιστα ενδεδειγμένη παιδαγωγικά την κατάληψη και την αποπομπή του μαθητή και δυστυχώς έναν μαθητή ο οποίος μας είπε να μην πετάξουμε τρικάκια και λερώσουμε την αυλή του σχολείου γιατί δε γουστάρει τους κομμουνιστές και γιατί το παιδί που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες είχε κατεβάσει μία φορά το παντελόνι ενός συμμαθητή του (μιας και αυτή ήταν τελικά η σεξουαλική παρενόχληση που διαβάσαμε..)».

«Το σίγουρο είναι πως η παρέμβαση μας, σε ψύχραιμους τόνους και με διάθεση κουβέντας, αποφεύγοντας να στοχοποιήσει με επιθετική διάθεση τη μερίδα των 12χρονων παιδιών που έκαναν την κατάληψη και που σήμερα έγινε ξεκάθαρο ότι πιέστηκαν από τους γονείς τους όπως είχε συμβεί και στις καταλήψεις για το “Μακεδονικό”, κατάφερε να γεννήσει προβληματισμούς και συζητήσεις στο σχολείο και πολλά ήταν τα παιδιά που έβγαιναν έξω να πάρουν κείμενα», αναφέρει η συλλογικότητα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact