ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Σαλάτα με μελιτζάνες και πιπεριές

Θρεπτική, εύκολη και ελαφριά συνταγή

Υλικά για 4 άτομα
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 – 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες, ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι. Ραντίστε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίστε με το αλάτι. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά.

Βάλτε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το ταψί απ’ το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.

Προσθέστε τις καρδιές αγκινάρας, ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών, ανακατεύετε καλά.
Αφήστε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact