ΚΟΣΜΟΣ

Η «μάχη του θερμοστάτη» στα γραφεία: Τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες

Πώς λειτουργεί καλύτερα το μυαλό των δύο φύλων

Η γνωστική λειτουργία των γυναικών είναι καλύτερη σε πιο ζεστές θερμοκρασίες, ενώ των ανδρών σε πιο κρύες, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη εξηγεί γιατί στους χώρους εργασίας διεξάγεται συχνά η «μάχη του θερμοστάτη», με τις γυναίκες συνήθως να επιθυμούν μεγαλύτερη θερμοκρασία και τους άνδρες μικρότερη.

Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και στα λεκτικά ή προφορικά τεστ σε πιο υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στους άνδρες. Όπως έδειξε η έρευνα, όταν η θερμοκρασία πέφτει στο δωμάτιο, οι άνδρες βελτιώνουν την απόδοσή τους. Κάτι που μπορεί να έχει σημασία αναφορικά με το πώς αποδίδουν οι μαθητές και φοιτητές ανάλογα με τη θερμοκρασία στην αίθουσα (αν ο χώρος είναι κρύος, αυτό θα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στα κορίτσια από ό,τι στα αγόρια).

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) και του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών WZB του Βερολίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, πειραματίστηκαν με 24 ομάδες συνολικά 542 Γερμανών φοιτητών, που κλήθηκαν να κάνουν μια σειρά από τεστ σε δωμάτια, όπου υπήρχε μια γκάμα θερμοκρασιών μεταξύ των 16,2 και 32,6 βαθμών Κελσίου.

Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο οι νέες είχαν καλύτερες επιδόσεις (περισσότερες σωστές απαντήσεις) στα τεστ, όταν η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη, ενώ οι νέοι όταν το θερμόμετρο ήταν πιο χαμηλά. Μόνο στα τεστ λογικής ικανότητας η θερμοκρασία δεν φάνηκε να επηρεάζει την απόδοση ούτε των ανδρών ούτε των γυναικών.

«Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες προτιμούν τους πιο ζεστούς εσωτερικούς χώρους. Αυτό που βρήκαμε, είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα άνεσης, αλλά και απόδοσης για πράγματα που έχουν σημασία, όπως είναι τα τεστ, τα οποία επηρεάζονται από τη θερμοκρασία», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής του USC Τομ Τσανγκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι, μετά και τα νέα ευρήματα, η θερμοκρασία στους χώρους εργασίας όπου δουλεύουν και τα δύο φύλα, πρέπει να είναι γενικά αρκετά υψηλότερη από ό,τι συμβαίνει συνήθως σήμερα. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει και με τα αιρ-κοντίσιον να πιάνουν δουλειά στα γραφεία, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για να αποδίδουν καλύτερα οι γυναίκες και να είναι πιο παραγωγικές, ο θερμοστάτης θα πρέπει να τεθεί πιο ψηλά (προς μεγάλη απογοήτευση των ανδρών συναδέλφων…).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact