ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 18 μαθητές σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά

Άνθρωποι πήδαγαν από το φλεγόμενο κτίριο για να σωθούν

Τουλάχιστον 18 μαθητές σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα τετραώροφο εμπορικό κέντρο στην πόλη Σουράτ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στα συγκλονιστικά πλάνα που προβλήθηκαν από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV και στα βίντεο της τραγωδίας που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου Takshashila για να γλυτώσουν από τις φλόγες ή να επιχειρούν να διαφύγουν καταρριχώμενοι, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα. Την ίδια ώρα, ακούγονται οι κραυγές τρόμου των περαστικών.

Όπως μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους έφηβοι ηλικίας 14-17 ετών.

Πενήντα έως εξήντα μαθητές βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο κτίριο, και τα μαθήματα ήταν σε εξέλιξη, όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από την πτώση τους από το κτίριο, εξήγησε ο αστυνομικός Μ. Μ. Πουβάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το dpa.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 5 ώρες σε μια επιχείρηση με τη συνδρομή 24 πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του δίνοντας οδηγίες στις τοπικές αρχές να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους πληγέντες.

«Μεγάλη οδύνη για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Σουράτ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Εύχομαι τη σύντομη ανάρρωση των τραυματιών» έγραψε στο Twitter.

«Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, επομένως δεν μπορούσαν να κατέβουν από τις σκάλες» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Χαρικρίσνα Πατέλ, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι νεκροί ήταν κάτω των 20 ετών.

Η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε έπειτα από βραχυκύκλωμα, στις 3.45-4.00 μ.μ και εξαπλώθηκε ραγδαία.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σ.Ρ. Πατίλ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις στο σύστημα ασφαλείας στο κτίριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact