ΚΟΣΜΟΣ

Τι έμαθε στην υψηλόβαθμη θέση της η πιο ακριβοπληρωμένη υπάλληλος της Apple

Η πρώην διευθύντρια λιανεμπορίου του τεχνολογικού κολοσσού που έφτασε να βγάζει 26 εκατ. δολάρια τον χρόνο

Όταν την προσέγγισε η Apple για να διευθύνει τον στόλο των καταστημάτων της, η Angela Ahrendts ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Burberry.

Τα επόμενα 5 χρόνια θα τα περνούσε όμως στον τεχνολογικό γίγαντα ως μέλος της μικρής ελίτ των υψηλότερα αμειβόμενων διευθυντών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Jessi Hempel του LinkedIn, η Ahrendts είπε πως η εμπειρία της στην Apple μπορεί να συνοψιστεί σε τρία πολύτιμα μαθήματα: ποτέ να μην ξεχνάς από πού προέρχεσαι, να κινείσαι γρηγορότερα απ’ όλους και να θυμάσαι πάντα την τεράστια ευθύνη που έχεις.

Εντύπωση της έκανε από την πρώτη στιγμή ο τρόπος που οι υπάλληλοι της Apple έχουν υιοθετήσει τη βαριά κληρονομιά του Στιβ Τζομπς, αντιπροσωπεύοντας τα ιδανικά και τις αξίες του ιστορικού ηγέτη: «Αυτό που έμαθα από αυτούς μετά την επίσκεψή μου σε 140 καταστήματα είναι να μην ξεχνάς ποτέ από πού προήλθες, να το χρησιμοποιείς αυτό ως θεμέλιο για τα πάντα».

Η θέση της στα ανώτερα κλιμάκια της Apple τής έδειξε επιπλέον την αξία των γρήγορων κινήσεων: «Είπα στους διευθυντές ήδη από την αρχή να κινούνται γρήγορα, πολύ γρήγορα. Ξεφορτωθήκαμε λοιπόν όλα τα εγχειρίδια, τα πάντα, και αρχίσαμε να φτιάχνουμε 3λεπτα βιντεάκια στο YouTube. Έτσι ενώσαμε και ευθυγραμμίσαμε στις προδιαγραφές μας 70.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο».

Το τρίτο που έμαθε διευθύνοντας τα καταστήματα της Apple είναι ότι πρόκειται για μια εταιρία που κάνει πολλά περισσότερα από το να πουλά iPhone: «Το τρίτο μάθημα ήταν ποτέ να μην ξεχνάς ότι έχεις μεγαλύτερη ευθύνη». Γι’ αυτό και εγκαινίασε νέα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και διά βίου επιμόρφωσης για τους εργαζομένους.

Το Bloomberg μας λέει ωστόσο πως είναι σχετικά σκοτεινό το πώς υποδέχτηκε η Apple όλες αυτές τις πρωτοβουλίες της Ahrendts. Η εταιρία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο πως η Ahrendts εγκαταλείπει την Apple για «νέες προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις», μην αναφέροντας λέξη γιατί θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η Ahrendts προσλήφθηκε το 2013 στην Apple και το 2018 «καθάρισε» 26,5 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τον ισολογισμό της Apple ήταν ένας από τους υψηλότερους μισθούς της χρονιάς…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact