ΚΟΣΜΟΣ

Τι έμαθε στην υψηλόβαθμη θέση της η πιο ακριβοπληρωμένη υπάλληλος της Apple

Η πρώην διευθύντρια λιανεμπορίου του τεχνολογικού κολοσσού που έφτασε να βγάζει 26 εκατ. δολάρια τον χρόνο

Όταν την προσέγγισε η Apple για να διευθύνει τον στόλο των καταστημάτων της, η Angela Ahrendts ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Burberry.

Τα επόμενα 5 χρόνια θα τα περνούσε όμως στον τεχνολογικό γίγαντα ως μέλος της μικρής ελίτ των υψηλότερα αμειβόμενων διευθυντών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Jessi Hempel του LinkedIn, η Ahrendts είπε πως η εμπειρία της στην Apple μπορεί να συνοψιστεί σε τρία πολύτιμα μαθήματα: ποτέ να μην ξεχνάς από πού προέρχεσαι, να κινείσαι γρηγορότερα απ’ όλους και να θυμάσαι πάντα την τεράστια ευθύνη που έχεις.

Εντύπωση της έκανε από την πρώτη στιγμή ο τρόπος που οι υπάλληλοι της Apple έχουν υιοθετήσει τη βαριά κληρονομιά του Στιβ Τζομπς, αντιπροσωπεύοντας τα ιδανικά και τις αξίες του ιστορικού ηγέτη: «Αυτό που έμαθα από αυτούς μετά την επίσκεψή μου σε 140 καταστήματα είναι να μην ξεχνάς ποτέ από πού προήλθες, να το χρησιμοποιείς αυτό ως θεμέλιο για τα πάντα».

Η θέση της στα ανώτερα κλιμάκια της Apple τής έδειξε επιπλέον την αξία των γρήγορων κινήσεων: «Είπα στους διευθυντές ήδη από την αρχή να κινούνται γρήγορα, πολύ γρήγορα. Ξεφορτωθήκαμε λοιπόν όλα τα εγχειρίδια, τα πάντα, και αρχίσαμε να φτιάχνουμε 3λεπτα βιντεάκια στο YouTube. Έτσι ενώσαμε και ευθυγραμμίσαμε στις προδιαγραφές μας 70.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο».

Το τρίτο που έμαθε διευθύνοντας τα καταστήματα της Apple είναι ότι πρόκειται για μια εταιρία που κάνει πολλά περισσότερα από το να πουλά iPhone: «Το τρίτο μάθημα ήταν ποτέ να μην ξεχνάς ότι έχεις μεγαλύτερη ευθύνη». Γι’ αυτό και εγκαινίασε νέα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και διά βίου επιμόρφωσης για τους εργαζομένους.

Το Bloomberg μας λέει ωστόσο πως είναι σχετικά σκοτεινό το πώς υποδέχτηκε η Apple όλες αυτές τις πρωτοβουλίες της Ahrendts. Η εταιρία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο πως η Ahrendts εγκαταλείπει την Apple για «νέες προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις», μην αναφέροντας λέξη γιατί θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η Ahrendts προσλήφθηκε το 2013 στην Apple και το 2018 «καθάρισε» 26,5 εκατ. δολάρια, τα οποία σύμφωνα με τον ισολογισμό της Apple ήταν ένας από τους υψηλότερους μισθούς της χρονιάς…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact