ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Δεν έχω ως στόχο ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας είναι το φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον άρχισε σήμερα την επίσημη προεκλογική εκστρατεία του για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι υποστηρίζοντας πως «δεν έχει ως στόχο ένα Brexit χωρίς συμφωνία», αν και είναι έτοιμος να επιλέξει «ως ύστατη λύση» αυτή τη βίαιη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν έχω ως στόχο μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Δεν πιστεύω πως το πράγμα θα τελειώσει έτσι, όμως δείχνει υπευθυνότητα το να προετοιμαζόμαστε με αποφασιστικότητα» για ένα τέτοιο σενάριο, δήλωσε στο Λονδίνο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αν επιλεγεί ως αρχηγός των Τόρις και γίνει κατά συνέπεια πρωθυπουργός, ο Μπόρις Τζόνσον λογαριάζει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία που συνήφθη τον Νοέμβριο ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Τερέζα Μέι.

Όμως ο Τζόνσον διαβεβαίωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, είτε γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας είτε όχι. Σήμερα μαλάκωσε ωστόσο τη θέση του αυτή λέγοντας πως η «μη συμφωνία» είναι η «ύστατη» επιλογή.

Προειδοποίησε επίσης πως, αν γίνει πρωθυπουργός, θα αρνηθεί να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο τον λογαριασμό του Brexit -που υπολογίζεται μεταξύ 40 και 45 δισεκατομμυρίων από τη σημερινή κυβέρνηση- μέχρι η ΕΕ να αποδεχθεί καλύτερες συνθήκες αποχώρησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθύμισε σήμερα πως το Λονδίνο οφείλει να τιμήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις του σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, μία από τις «προϋποθέσεις» για την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact