ΚΟΣΜΟΣ

Ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ζητά το Ισραήλ

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», προειδοποίησε ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τις παγκόσμιες δυνάμεις να ενισχύσουν άμεσα τις κυρώσεις τους σε βάρος του Ιράν, αν η Τεχεράνη προχωρήσει στο σχέδιο της και ξεπεράσει το όριο του αποθέματός της σε ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού, όπως είχε τεθεί με βάση τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

«Αν το Ιράν υλοποιήσει τις απειλές του, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει, αμέσως, τον προκαθορισμένο μηχανισμό κυρώσεων» φέρεται να είπε ο Νετανιάχου σε μια ομιλία του μετά την ανακοίνωση στην οποία προέβη νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

«Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη συγκαλυμμένη απειλή ότι θα αναλάβει προληπτική στρατιωτική δράση.

Το Ιράν αρνείται ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact