ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστική εικόνα με αράχνη να προσπαθεί να καταβροχθίσει ένα πόσουμ

Το θήραμα ανήκει σε είδος που μπορεί να φτάνει τα 11 εκατοστά μήκος

Το οπόσουν ή πόσουμ είναι ένα μικρό θηλαστικό που ανήκει στην τάξη διδελφόμορφα. Είναι μαρσιποφόρο και συγγενεύει με τα κανγκουρό και τα κοάλα. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο μενού της αράχνης-κυνηγού, που ανήκει στην οικογένεια των σπαρασσιδών και ζει στην Αυστραλία, καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές του κόσμου.

Ωστόσο, ένας άνδρας από την Τασμανία πέτυχε την εξαίρεση του κανόνα και απαθανάτισε τη σκηνή σε μια φωτογραφία. Σε αυτήν εμφανίζεται μια πελώρια αράχνη του συγκεκριμένου είδους να προσπαθεί να καταβροχθίσει ένα μικρόσωμο πόσουμ.

Σύμφωνα με τον Guardian, o άνδρας τράβηξε τις φωτογραφίες σε μια καλύβα στο εθνικό πάρκο Μάουντ Φιλντ, 64 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χόμπαρτ. Η σύζυγός του ανάρτησε τις εικόνες σε μία σελίδα στο Facebook και σύντομα αυτές έγιναν δημοφιλείς σε όλο το διαδίκτυο.

O διευθυντής του τομέα αραχνολογίας στο Μουσείο της Αυστραλίας, Γκρέιαμ Μίλετζ, επισήμανε πως πρόκειται για μια αρκετά σπάνια σκηνή. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω πόσουμ ως λεία αυτών των αραχνών. Είναι πιο συνηθισμένο οι συγκεκριμένες αράχνες-κυνηγοί να βάζουν στο στόχαστρο μικρά πτηνά, βατράxους και σαύρες γκέκο».

Στην Τασμανία ζουν δύο είδη πόσουμ πυγμαίων: οι μικροί πυγμαίοι και οι ανατολικοί πυγμαίοι. Το πρώτο είδος των μικροσκοπικών μαρσιποφόρων θηλαστικών φτάνει σε βάρος τα 7 γραμμάρια και το μήκος του σώματός τους κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6,5 εκατοστών. Το δεύτερο είδος μπορεί να φτάσει τα 43 γραμμάρια βάρους και το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 7 και 11 εκατοστών.

Το πιο τρομακτικό, σύμφωνα με τον Τζον Βοϊνάρσκι, καθηγητή Βιολογίας στο πανεπιστήμιο Charles Darwin, το θήραμα στη συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει πιθανότατα στο δεύτερο είδος, το μεγαλύτερο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact