ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Ελεύθερος ο Πλατινί μετά από κατάθεση 15 ωρών

«Προκλήθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα» σχολίασε για την υπόθεση ο πρώην πρόεδρος της UEFA

Σάλος προκλήθηκε στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα με τη σύλληψη του Μισέλ Πλατινί, χθες Τρίτη 18 Ιουνίου, στα πλαίσια της υπόθεσης που αφορά την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου της UEFA διευκρίνισε πως εκείνος δεν συνελήφθη ως κατηγορούμενος, αλλά ως μάρτυρας για να συμβάλει στην υπόθεση.

Έπειτα από 15 ώρες κατάθεσης, αναφορικά με την υπόθεση διαφθοράς που ερευνάται για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ, αλλά και για προηγούμενες αναθέσεις διοργανώσεων όπως το Euro του 2016 και το Μουντιάλ του 2018, ο Πλατινί αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές Αρχές.

Εξερχόμενος από το κτίριο στο οποίο κατέθεσε, στην περιοχή της Ναντέρ, ο Γάλλος ποδοσφαιράνθρωπος δήλωσε πως δεν κατάλαβε για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά τις τελευταίες ώρες. «Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Προκλήθηκε πολύς θόρυβος για το τίποτα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτήν την ιστορία. Με ρώτησαν για το Euro 2016, για το Μουντιάλ 2018, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, για την Παρί Σεν Ζερμέν, για τη FIFA…».

Όπως είπε ο Πλατινί, ο ίδιος μετέβη στο σημείο ως μάρτυρας και περίμενε απλώς να τον ρωτήσουν για την υπόθεση. Ωστόσο, «με το που έφτασα, αμέσως με συνέλαβαν. Πονάει για όλα όσα μπορώ να σκεφτώ, για όλα όσα έχω κάνει για το ποδόσφαιρο. Από την άλλη, όμως, αυτοί έκαναν τη δουλειά τους και εγώ προσπάθησα να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της UEFA, σχολίασε: «Πολύ λίγα νέα στοιχεία προέκυψαν. Δεν είναι ύποπτος για κάτι. Θεωρείται μάρτυρας».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την ταλαιπωρία του, ο για πολλά χρόνια ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε με χαμόγελο στα χείλη, ενώ δεν αρνήθηκε να βγάλει και μια selfie με έναν θαυμαστή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact