ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Επικεφαλής της Ιντερπόλ παραδέχθηκε την ενοχή του για δωροληψία

Κατηγορείται ότι δαπάνησε «υπέρογκα ποσά» από κρατικούς πόρους και έκανε κατάχρηση εξουσίας

Τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας μετέδωσαν ότι ο πρώην επικεφαλής της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι, παραδέχτηκε σήμερα την ενοχή του στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας, έπειτα από την κατηγορία που διατύπωσαν εις βάρος του οι εισαγγελικές Αρχές για δωροληψία ύψους 2,11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο στην πόλη Τιανζίν, στα βόρεια της χώρας, θα ανακοινώσει την απόφασή του σε ημερομηνία που δεν έγινε γνωστή, σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily.

Δεν είναι σαφές ποιος δικηγόρος εκπροσωπεί τον Μενγκ και δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του για να σχολιάσει. Η σύζυγός του, στην οποία έχει δοθεί άσυλο στη Γαλλία, έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Η Interpol, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από επικεφαλής της, λίγες μέρες αφού η σύζυγός του τον ανέφερε ως αγνοούμενο μετά την επιστροφή του στην Κίνα. Ο Μενγκ τέθηκε επικεφαλής στα τέλη του 2016.

Τον Μάρτιο, το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σχετικά με τον Μενγκ διαπίστωσε ότι δαπάνησε «υπέρογκα ποσά» από κρατικούς πόρους, έκανε κατάχρηση εξουσίας και αρνήθηκε να ακολουθήσει τις αποφάσεις του κόμματος.

«Ο Μενγκ Χονγκγουέι έκανε τις οριστικές του δηλώσεις και ομολόγησε την ενοχή του, ενώ εξέφρασε μεταμέλεια στο δικαστήριο», ανέφερε σχετικά με την ακροαματική διαδικασία η People’s Daily.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα αδικήματα τα οποία κατηγορείται πως διέπραξε από διάφορα αξιώματα, ανάμεσά τους και την περίοδο που ήταν υφυπουργός Ασφαλείας και επικεφαλής της Κινεζικής Ακτοφυλακής, ανατρέχουν στο 2005.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα κινεζικά δικαστήρια ελέγχονται στενά από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Μενγκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κριθεί ένοχος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact